Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:34 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Săptămâna protecției civile

ro

03 Mar, 2023 12:27 714 Marime text
  Nr.  68  Oradea, 03.03.2023
 
                                                   COMUNICAT DE PRESĂ
 SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE
GALA VOLUNTARILOR ISU BIHOR
 
Vineri, 03 martie a.c., începând de la ora 10.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a avut loc prima ediție a  GALEI VOLUNTARILOR din cadrul programului “Salvator din pasiune”, eveniment organizat și desfășurat în cadrul Săptămânii Protecției Civile.
 
De la debut, în județul Bihor, aproximativ 200 de persoane de persoane s-au înscris în programul Salvator din Pasiune, manifestându-și dorința de a se alătura pompierilor militari bihoreni în operațiunile de salvare de oameni și bunuri, dintre aceștia, în prezent, 106 fiind implicați activ în misiuni, alături de salvatori.
          Pentru a recompensa dedicarea, spiritul civic și activitatea desfășurată de aceștia, pompierii militari au organizat azi, 03 martie, GALA VOLUNTARILOR ISU Bihor, eveniment în cadrul căruia au fost acordate premii și diplome, celor mai activi voluntari.  
          La activitate au participat prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Bihor, colonel Csilik Alexandru Adrian, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Bihor, comandantul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, locțiitorul comandantului Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, împreună cu personalul subunității și voluntarii din cadrul programului Salvator din Pasiune.
          În cadrul evenimentului au fost acordate șase “Diplome de prețuire și recunoștință pentru implicare în activități desfășurate în folosul comunității” celor mai activi voluntari în fiecare an, începând din 2017, până în anul 2022.
Felicitându-i și mulțumindu-le pentru implicarea și responsabilitatea civică de care au dat dovadă, precum și pentru faptul că își dăruiesc cea mai importantă resursă – „timpul”, ajutorării oamenilor, colonel Csilik Alexandru a decernat diplomele laureaților galei:
  • Voluntarul anului 2017 : Mihuț Andreea ( 275 ore de voluntariat în anul 2017)
  • Voluntarul anului 2018:  Lupșea Victor   (1498 ore de voluntariat în anul 2018)
  • Voluntarul anului 2019:  Nechita Dan (867 ore de voluntariat în anul 2019)
  • Voluntarul anului 2020: Vele Melisa (783 ore de voluntariat în anul 2020)
  • Voluntarul anului 2021: Boroș Nora (730 ore de voluntariat în anul 2021)
  • Voluntarul anului 2022: Novac Ioana Andreea (446 ore de voluntariat în anul 2022)
 
Mihuț Andreea, în vârstă de 22 de ani, desfășoară activități de voluntariat în cadrul programului Salvator din pasiune, de la vârsta de 16 ani. În prezent este studentă în anul II, la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, specializarea Medicină generală. Vorbind despre experiența ei ca voluntar ISU Bihor, Andreea a mărturisit: “Din momentul în care am început voluntariatul, am reușit să fac diferența între viață și moarte, să asist la nevoile semenilor noștri atunci când au nevoie de “acel cineva”, acolo pentru ei. Însă nu doar acest lucru l-am dobândit, un altul ar fi ideea de o nouă familie în cadrul căreia maturitatea, responsabilitatea și omenirea sunt valori definitorii”.
Lupșea Victor, în vârstă de 20 de ani, este voluntar ISU Bihor încă din anul 2018, acumulând peste 1470 de ore de voluntariat și participând la 339 de intervenții. Referindu-se la decizia de-a se pune în slujba oamenilor în calitate de voluntar ISU Bihor, Victor a precizat: “ Consider că toate aceste experiențe inedite m-au îndrumat spre alegerea studiilor și m-au ajutat să îmi conturez parcursul profesional, întrucât, în prezent, sunt student în anul II, la Institutul Medico-Militar și urmez studiile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade” din Târgu Mureș”.
Nechita Dan, în vârstă de 19 ani, este voluntar ISU Bihor din anul 2019, desfășurând 867 de ore de voluntariat și participând la 213 intervenții. Dan urmează cursurile Şcolii Postliceale "Henri Coandă" Oradea, profilul - asistent medical generalist și, după cum ne-a mărturisit, pasiunile sale sunt: „medicina și ajutorarea oamenilor aflați la necaz”.
Vele Melisa, în vârstă de 27 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, în anul IV, desfășoară activități aferente programului Salvator din pasiune, din anul 2020, acumulând 783 de voluntariat și participând la 149 de intervenții. Încă din copilărie, și-a dorit să ajute oamenii, acesta rămânând obiectivul ei constant de-a lungul anilor.   

Boroș Nora, în vârstă de 22 de ani, este voluntară în cadrul ISU Bihor din anul 2021, desfășurând până în prezent, 694 de ore de voluntariat și participând la 57 de intervenții. Nora este absolventă a Școlii Postliceale de asistenți medicali “Henri Coandă”, respectiv a Facultății de Științe Economice, specializarea Marketing. Este pasionată de voluntariat, implicându-se în numeroase activități în sprijinul oamenilor.
Novac Ioana Andreea, în vârstă de 17 ani, este voluntară în cadrul ISU Bihor din anul 2022, desfășurând până în prezent, 446 de ore de voluntariat. Ioana este elevă în clasa XI-a în cadrul Liceului Teoretic „HENRI COANDĂ”, profil Uman-Filologie și dorința sa, materializată deja prin activitatea de voluntariat desfășurată, este aceea de a-și ajuta semenii.
 
 
          Cu vârste cuprinse între 16 și 48 de ani, voluntarii noștri provin din categorii socio-profesionale diverse (elevi, studenți, ingineri, economiști, manageri, profesori, asistenți, administratori firme, reprezentanți vânzări etc.), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență.
Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat la nivel național de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan local de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii