Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU CLUJ Etapa Zonală a Concursului Național de Descarcerare va avea loc la Cluj-Napoca

ro

28 May, 2024 11:49 399 Marime text
Cluj-Napoca, 28.05.2024
 
 
 
Etapa Zonală a Concursului Național de Descarcerare
va avea loc la Cluj-Napoca
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj organizează, în perioada 30-31 mai 2024, Etapa Zonală a Concursului Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat. Competiția reunește echipe de pompieri și paramedici SMURD din Serviciile de Urgență Profesioniste ale județelor Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Satu Mare și Maramureș.
 
Jurnaliștii acreditați pe lângă unitatea noastră sunt invitați la Festivitatea de Deschidere a Competiției, care se va desfășura în parcarea hypermarket-ului situat pe Calea Someșeni nr. 8 din municipiul Cluj-Napoca, joi, 30.05.2024, începând cu ora 09.00, cât și pe timpul desfășurării probelor de concurs.
 
Concursul va ține două zile, iar echipajele vor se vor întrece la două probe, precum „Descarcerarea din vehicule” și „Acordarea primului ajutor calificat” prin care își vor testa deprinderile practice, abordând diferite scenarii de accidente rutiere grave.
Mai exact, echipa de descarcerare este alcătuită din 5 pompieri, având ca obiectiv dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere. Astfel, evaluatorii vor urmări comanda intervenției, siguranța, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească, folosirea eficientă a echipamentului sau identificarea celor mai bune tehnici de descarcerare.
 
În schimb, echipa de acordare a primului ajutor calificat este formată din trei pompieri paramedici, având următoarele obiective:  aplicarea și respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienții traumatizați; dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește acordarea primului ajutor calificat pacienților traumatizați.
 
Proba de Descarcerare din Autovehicule va fi evaluată de către specialiști din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Iași, Mureș și Olt. Pe de altă parte, proba de Acordare a Primului Ajutor Calificat va fi jurizată de personal din cadrul UPU SMURD Cluj, respective Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Dâmbovița și Caraș Severin.
 
Programul Etapei Zonale a Concursului Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat:
 
Joi, 30.05.2024
09.00 – Festivitatea de deschidere a competiției
09.30 -18.00 – Desfășurarea probelor de concurs
 
Vineri, 31.05.2024
09.00 – 13.00 – Desfășurarea probelor de concurs
13.00 – Festivitatea de premiere.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii