Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Buletin informativ - 03.01.2023

ro

03 Jan, 2023 12:21 945 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 03 din 03.01.2023
 
Intervențiile pompierilor în perioada Revelionului
 
Pompierii au fost la datorie în perioada 31 decembrie 2022 - 02 ianuarie 2023, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 59 de situații
  • asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma unui accident de circulație produs pe DJ 503, la ieșire din municipiul Giurgiu.
Evenimentul rutier a avut loc luni, 02 ianuarie a.c., fiind implicat un singur autoturism, găsit în afara părții carosabile. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SAJ. Conducătoarea auto, în vârstă de 37 de ani și pasagerul, în vârstă de 14 ani, s-au autoevacuat. Cele două persoane au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului. Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.
  • stingerea unui incendiu, izbucnit într-o gospodărie din localitatea Popești. Incendiul s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 02 ianuarie a.c. La fața locului                  s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardeau acoperișul unei anexe și o afumătoare și au acționat astfel încât flăcările să nu se extindă. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza canalului de evacuare a fumului de la afumătoare, care a fost neprotejat termic față de materialele combustible din apropiere.
Pentru a preveni incendiile, se recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
  • afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
  • se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
  • este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
  • afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii