Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Comunicat de presă-16.02.2022

ro

16 Feb, 2022 13:52 953 Marime text
Nr. 42 din 16.02.2022
COMUNICAT DE PRESĂ

 
Opt incendii de vegetație uscată, în ultimele ore
 
În ultimele ore, pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea a opt incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:
  • Grădinari: au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată și lăstăriș;
  • Tufa: au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată;
  • Brăniștari: au ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată și gunoi menajer;
  • Ghionea:  au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată și lăstăriș;
  • Novaci: au ars aproximativ 900 mp de vegetație uscată și deșeuri din material plastic;
  • Mihăilești: au ars aproximativ 1.200 mp de vegetație uscată;
  • Bolintin Deal: au ars aproximativ 600 mp de vegetație uscată;
  • Frasinu: au ars aproximativ 6.000 mp de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.
Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii din cadrul Detașamentelor Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzii de Intervenție Mihăilești și Punctului de Lucru Călugăreni, cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă. Cauza probabilă de producere a acestora a focul deschis în spații deschise.
Informare preventivă
         Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

         În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc.

         Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

Precizam faptul că, în urma incendiilor de vegetație uscată, coordonatele suprafețelor agricole afectate vor fi înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu - Comisariatul Județean Giurgiu, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform unui protocol de colaborare încheiat, la nivel național, în vederea monitorizării modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii