ISU Giurgiu Incendiu în localitatea Oncești
ISU Giurgiu:Incendiu în localitatea Oncești
03 Jul, 2023 15:36
ZIUA de Constanta
789
Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 244 din 03.07.2023
Incendiu în localitatea Oncești
Nr. 244 din 03.07.2023
Incendiu în localitatea Oncești
Un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat, ar fi putut provoca pagube însemnate într-o gospodărie din localitatea Oncești astăzi, în jurul prânzului. Când și-a dat seama că flăcările sunt scăpate de sub control, proprietara a cerut ajutor. Focul pe care aceasta l-a aprins în grădină s-a extins și pe un teren agricol din apropiere, care fusese recoltat.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, iar aceștia au intervenit rapid.
Au ars vegetație uscată și miriște de grâu, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp.
Reamintim faptul că în orice situație, focul trebuie supravegheat în permanență, până când a fost stins în totalitate.
Cetățenii nu trebuie folosească focul deschis aproape de casă sau de alte magazii pe care le au în gospodărie pentru a nu provoca un incendiu. De asemenea, o țigară aprinsă, aruncată la întâmplare, poate provoca un incendiu într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi vegetația uscată, care are o viteză mare de ardere.
Este important ca cetățenii să conștientizeze riscurile asociate cu incendiile de vegetație uscată și să acționeze responsabil pentru propria siguranță, dar și pentru a proteja mediul înconjurător.
Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase. Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii