Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Nu lăsați aragazul nesupravegheat atunci când gătiți

ro

06 Dec, 2023 09:36 738 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 457 din 06.12.2023
 
Nu lăsați aragazul nesupravegheat atunci când gătiți
Un aragaz lăsat nesupravegheat a provocat un incendiu într-o casă din municipiul Giurgiu. Evenimentul s-a produs ieri după-amiază, pe șoseaua Bălănoaiei. Când proprietara și-a dat seama că a uitat mâncarea pe foc era deja târziu deoarece incendiul era extins în bucătărie, iar fumul inundase și alte încăperi.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau plita de la aragaz, mobilierul și alte bunuri. S-au deteriorat cuptorul, pereții și tavanele din bucătărie, hol, baie și un dormitor.
Din fericire, nu au fost persoane rănite, proprietara, o femeie în vârstă de 74 de ani, fiind monitorizată de echipajul SMURD la fața locului.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, vă recomandăm:
  • să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
  • după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
  • curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
  • nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.
Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:
  • opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;
  • nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
  • stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.
Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii