ISU Giurgiu Trei incendii, în ultimele ore
ISU Giurgiu: Trei incendii, în ultimele ore
07 Jun, 2023 12:05
ZIUA de Constanta
869
Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 206 din 07.06.2023
Trei incendii, în ultimele ore
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:
- Câmpurelu - au ars aproximativ două ha dintr-un lan de orz netreierat și deșeuri menajere, carton, mase plastice și vegetație uscată pe circa trei ha. Au acționat pompierii din cadrul Stației Colibași, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă;
- Uzunu - au ars aproximativ 50 de mp de vegetație uscată, într-o curte. Au intervenit pompierii din Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au acționat rapid și au reușit să stingă incendiul până ca flăcările să se extindă la locuință;
- Prundu - au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase. Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii