Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita 15 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore

ro

19 Jan, 2024 11:10 506 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
15 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore
 
În ultimele două zile, 17-18 ianuarie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat 17 intervenții; dintre acestea, 15 au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 15 persoane aflate în dificultate, iar echipajele operative au acționat cu promptitudine pentru stingerea a două incendii.
Joi, în jurul orei 17:40, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au acționat, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu izbucnit la  o casă de locuit, din municipiul Gheorgheni, strada Gorundului. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta în camera de zi, pe aproximativ 60 mp, cu  pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în mai puțin de o oră, nefiind înregistrate victime.  În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, au ars sau au fost deteriorate casa de locuit pe circa 60 mp, mobilier, aparatură electrocasnică și articole de îmbrăcăminte, pagube materiale evaluate la circa 20.000 de lei.
În această dimineață, 19.04.2024, în jurul orei 07:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs, din cauza unui coș de fum necurățat de funingine, la o locuință de pe strada Orban Balazs, din municipiul Odorheiu Secuiesc. La sosirea salvatorilor la locul evenimentului, incendiul se manifesta în interiorul coșului de fum, cu pericol de propagare la acoperișul casei de locuit și la casele învecinate. Pompierii militari au stins rapid incendiul, împiedicând dezvoltarea acestuia și salvând astfel locuința. Nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
Având în vedere frecvența ridicată a incendiilor generate de coșurile de fum în perioadele cu temperaturi scăzute, reamintim faptul că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.
De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!
Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!
 
 
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii