Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:16 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita 30 de intervenții ale pompierilor salvatori harghiteni, în acest weekend

ro

15 Jan, 2024 12:49 702 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
  30 de intervenții ale pompierilor salvatori harghiteni, în acest weekend
              În acest sfârșit de săptămână (12-14.01.2024), pompierii militari harghiteni au gestionat  cu promptitudine 30 de intervenții în diverse situații de urgență. Cele mai multe misiuni desfășurate de către colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au intervenit în cazul a 25 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, în urma cărora 25 de persoane au fost asistate medical.
              De asemenea, echipajele operative  au intervenit pentru stingerea a incendii, precum și în misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe raza localităților Lunca de Jos și Tușnadu Nou.
              În cursul zilei de vineri, 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui bloc de locuințe, din municipiul Toplița.  În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, arderea se manifesta în interiorul coșului de fum, neexistând riscul extinderii acesteia. Incendiul a fost determinat de necurățarea coșului de fum de funingine.
              Tot vineri, pompierii militari ai Detașamentului Gheorgheni, în cooperare cu SVSU Lăzarea au acționat, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, la o anexă gospodărească, în localitatea Lăzarea. Sosite la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau generalizat la acoperișul bucătăriei de vară, alipit de acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință. În urma incendiului, a ars structura acoperișului și s-au deteriorat 3 congelatoare, mobila și pereții bucătăriei, cărți, centrala termică și circa 5 mp din peretele casei de locuit alipit de bucătăria de vară, bunuri materiale evaluate la circa 50.000 de lei.
              Vineri noaptea, în jurul orei 23:50, a fost anunțat un incendiu la o casă de locuit, în localitatea Tulgheș. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, precum și SVSU Tulgheș și Borsec. La sosirea salvatorilor, ardeau generalizat etajul 1 și acoperișul casei, pe aproximativ 300 mp, iar în urma recunoașterii s-a constatat faptul că în interiorul casei a fost surprinsă de incendiu, o persoană, care, din nefericire, era decedată, carbonizată (bărbat, 50 de ani). Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane, de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, care a suferit un atac de panică. Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de sistemul de încălzire defect (sobă cu acumulare de căldură). Pagubele materiale înregistrate au fost estimate la aproximativ 100.000 de lei.
              De la începutul acestui an și până în prezent, s-au înregistrat 16 incendii la gospodării cetățenești, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața, iar una a fost rănită în incendii. Este dureros să citești astfel de știri! Este și mai dureros să fii chemat la un incendiu pentru a-l stinge, iar
acolo să găsești bătrâni neajutorați. Din nefericire, acesta este tragicul adevăr. Majoritatea victimelor din incendii sunt bătrâni, neputincioși în calea incendiilor. Convinge-i pe părinții tăi că un detector de fum și un detector de gaze le poate salva viața! Dotați-le locuința cu astfel de detectoare. Zgomotul produs de aceste echipamente îi poate avertiza, în cazul producerii unui incendiu sau atunci când are loc o scăpare de gaze. Atrage-le atenția să nu adoarmă cu focul aprins în sobă!
              În continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie și sunt pregătite să gestioneze cu eficiență situațiile de urgență înregistrate în dinamica operativă.
           Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play.
Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
 
 
 
                                                                                  COMPARTIMENTUL INFORMARE
                                                                                            ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii