Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor zilnice

ro

11 Jun, 2024 11:57 823 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Pompierii harghiteni, zi de zi la datorie
Încă de la intrarea în vigoare a avertizărilor hidrometeorologice COD PORTOCALIU ȘI COD GALBEN, pompierii harghiteni au fost la datorie, în sprijinul autorităților și a cetățenilor pentru limitarea și înlăturarea efectelor care să pună în pericol vieți și bunuri.
În intervalul orar 22.00-07:00, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 6 localități din județ, zone în care colegii noștri, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, au intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil.     Circulația rutieră a fost temporar blocată pe drumurile naționale DN 13B, DN 12C, iar intervenția promptă a autorităților a contribuit la  remedierea situației și reluarea traficului.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 4 localități din județ: Toplița, Bilbor, Gheorgheni și Lacu Roșu, însumând un număr de peste 2.400 de consumatori nealimentați, însă la acest moment situația este  remediată.
Important de menționat este faptul că în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite sau pagube materiale însemnate.
Totodată, în ultimele 24 de ore, salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 10 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 11 persoane aflate în dificultate fiind asistate de către echipajele SMURD, iar echipajele operative au acționat pentru salvarea unei pisici rămasă blocată într-un copac.
În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 4 mesaje RO-ALERT, pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, 2 dintre acestea semnalând producerea fenomenelor meteorologice periculoase, iar 2 mesaje care au semnalat prezența animalelor periculoase (urs), în localitatea Turdeni.
Pompierii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.   
 
 
 
 
 
 
   COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii