Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor zilnice

ro

20 Jun, 2024 12:38 448 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
Pompierii salvatori harghiteni au acționat ieri, 19 iunie 2024, pentru gestionarea celor 12 solicitări primite din partea populației, la nivelul județului nostru.
Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru 8 persoane aflate în dificultate, în timp ce echipele de descarcerare au gestionat  cu promptitudine extragerea unei victime blocate în autoturismul avariat, iar forțele de stingere pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor,  în urma producerii unui accident rutier de pe DN 13 B, zona Bucin.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au acționat pentru stingerea a 2 incendii.
Astfel, primul apel, primit prin 112, în jurul orei 17.50, sesiza producerea unui incendiu la un autoturism, pe strada Sportivilor, în municipiul Toplița, iar pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizați de urgență, pompierii Gărzii de Intervenție nr. II Toplița. Incendiul, localizat și lichidat de către forțele de intervenție în mai puțin de 30 de minute, s-a soldat cu arderea părților combustibile ale autoturismului și s-a deteriorat partea din față în proporție de 20%. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit electric.
Al doilea apel care semnala producerea unui alt incendiu, de această dată la o butelie de aragaz, în localitatea Zetea, a fost primit în dispeceratul ISU Harghita, în jurul orei 19:40, moment în care, la fața locului s-au deplasat imediat, pompierii Detașamentului Odorheiu Secuiesc și pompierii voluntari ai SVSU Zetea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul, generat, cel mai probabil de scăpări de gaze combustibile, era lichidat de către voluntarii SVSU Zetea, procedându-se la verificarea existenței posibilelor focare din jurul buteliei și etanșarea robinetului acesteia. Din fericire, în urma incendiului a fost afectată doar butelia de aragaz, fără alte pagube materiale sau victime.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Vărșag  (2) și Tulgheș (2).
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Aflați cum să reacționați în caz de necesitate și fiți prevăzători pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro
Descărcați aplicația DSU care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență. Aceasta poate fi obținută, gratuit, din App Store sau Google Play.
 
 
 
   COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii