ISU Harghita Buletin informativ - 21.01.2022
ISU Harghita: Buletin informativ - 21.01.2022
21 Jan, 2022 11:58
ZIUA de Constanta
859
Marime text
BULETIN INFORMATIV
Ieri, 20 ianuarie, 20 de misiuni ale pompierilor harghiteni
În cursul zilei de ieri, 20.01.2022, 19 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.
În afara acestor situații, pompierii militari harghiteni au intervenit pentru stingerea a 2 incendii produse la locuințe și la 1 misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SMURD, în municipiul Miercurea Ciuc.
Astfel, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Cozmeni, au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, din localitatea Cozmeni. La sosirea pompierilor, ardea un perete interior din locuință, cu posibilitate de propagare la întreaga casă. Incendiul a fost lichidat, în mai puțin de o oră, în limitele găsite. În urma acestuia, au ars articole vestimentare și circa 4 mp dintr-un perete interior. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic produs de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 80.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 5.000 lei.
Ieri, în jurul prânzului, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Remetea au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Remetea. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la tavanul casei, pe o suprafață de circa 2 mp, acesta fiind stins în scurt timp, în limitele găsite.
Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 3.000 lei.
În timpul sezonului rece se constată o intensificare a incendiilor produse la locuințe, evenimente ce pot amenința viața și sănătatea populației, precum și bunurile acesteia. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații. Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii