Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Jurnal operativ al ultimelor 24 de ore

ro

18 Jun, 2024 14:36 289 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Jurnal operativ al ultimelor 24 de ore
Ieri (17.06.2024), pompierii salvatori harghiteni au gestionat cu promptitudine 11 situații de urgență înregistrate la nivelul județului nostru. În acest interval de timp, echipajele SMURD au răspuns la 10 solicitări, în urma cărora 10  persoane au fost asistate medical.
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu, în localitatea Ciceu.
Astfel, seara trecută, în jurul orei 18:50, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și voluntarii SVSU Ciceu și Siculeni, au acționat cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu izbucnit la un  atelier de tâmplărie, în localitatea Ciceu. La sosirea forțelor de intervenție arderea se manifesta la nivelul compartimentului centralei termice al unui uscător de cherestea și la acoperișul acestuia, cu pericol de propagare la cheresteaua depozitată în uscător și la clădirile învecinate. Echipajul SMURD a asistat medical la fața locului două persoane, dintre care una cu arsuri la nivelul membrelor superioare, aceasta fiind preluată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență M-Ciuc, pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma evenimentului, au ars/s-au deteriorat acoperișul din lemn, tavanul centralei termice, pereții, instalația electrică și ansamblul centralei termice. Incendiul a fost, cel mai probabil, determinat de supraîncălzirea mijlocului de încălzire tehnologică.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în municipiile Toplița (4) și Miercurea Ciuc (2).
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
NU UITAȚI! Informați-vă și fiți pregătiți în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și descărcarea aplicației DSU pentru mobil.        
Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând noua varianta a platformei naționale de pregătire în situații de urgență, disponibilă https://fiipregatit.ro.
 
 
 
   COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii