Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Jurnal operativ al ultimelor 48 de ore

ro

03 Jul, 2024 10:46 116 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Jurnal operativ al ultimelor 48 de ore
Salvatorii harghiteni au gestionat, în ultimele două zile, respectiv 1 și 2 iulie a.c., 19 situații de urgență. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordarea asistenței medicale de urgență, până la alte tipuri de intervenții care au necesitat reacția imediată a colegilor noștri.
Cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, au reprezentat cea mai mare pondere a intervențiilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 16 persoane aflate în dificultate.
De asemenea, concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 48 de ore, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine un incendiu, precum și alte 2 intervenții în sprijinul comunităților: o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe DN 12, pe raza localității Siculeni și o misiune de asigurare/supraveghere zonă, în Piața Libertății, din municipiul Gheorgheni, unde cablurile de fibră optică (telecomunicații) au fost rupte de un tir.
Ieri, 2 iulie a.c., pompierii militari au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din satul Filpea, comuna Subcetate. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-a deplasat, în cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița, cu o autospecială de stingere, precum și pompierii civili ai SVSU Sărmaș și Subcetate. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta la grajdul cu șură, pe o suprafață de circa 80 mp, cu operativitate, în aproximativ două ore, împiedicând propagarea acestuia la casa și anexele învecinate. În urma producerii evenimentului, cel mai probabil din cauza unui trăsnet, au ars anexa, cca. 4 t de fân, un tractor, o cositoare și mai multe unelte agricole.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați permanent, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea asistenței medicale persoanelor aflate in dificultate.
Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
                                                                                   ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii