Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Peste 40 de misiuni în ultimele 3 zile

ro

01 Jul, 2024 14:35 135 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Peste 40 de misiuni în ultimele 3 zile
În ultimele trei zile (28-30.06.2024), pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea celor 41 de situații de urgență, înregistrate la nivel județean.
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în acest interval, echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 34 de persoane aflate în dificultate.
În acest sfârșit de săptămână, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au gestionat 5 situații de acest fel: o misiune de deblocare ușă apartament, o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Odorheiu Secuiesc, o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor, la un stâlp de electricitate, zona Harghita Băi, o misiune de asigurare la evenimente publice de amploare, la Raliul Harghitei, precum și pentru evacuarea apei, din 7 case și două anexe, în localitatea Bilbor.
 Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în perioada analizată, pompierii harghiteni au acționat pentru stingerea celor 2 incendii izbucnite la nivel județean.
Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și pompierii civili SVSU Căpâlnița și Vlăhița au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din localitatea Căpâlnița. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în jurul orei 15:00, moment în care, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizate operativ, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau în generalizat la acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, în care era depozitat circa 15 t de fân, existând pericolul extinderii acestora la anexele învecinate. În urma producerii incendiului, au ars acoperișul din lemn al anexei, 5 t de fân și s-au deteriorat elementele lemnoase ale podului și grajdului și circa 10 t de fân.
În această dimineață, 01.07.2024, în jurul orei 04:30, a fost anunțat un incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Ditrău. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-au deplasat operativ, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și SVSU Ditrău, Remetea și Lăzarea. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta generalizat la grajdul cu șură, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu pericol de propagare la anexele învecinate, în mai puțin de două ore, împiedicând propagarea acestuia. În urma producerii evenimentului, cel mai probabil de un scurtcircuit electric, a ars anexa în proporție de 90%.
Pentru protecția populației, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în localitatea Izvoru Mureșului.
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
De asemenea, descărcați aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
                                                                                   ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii