Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:31 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 24.10.2022

ro

24 Oct, 2022 11:00 747 Marime text
   Nr.90 din 24 octombrie 2022
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, intervenția în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 54 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (21-23.10.2022).
La nivel județean, 43 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de echipajele operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița, amintim:
 
!     În data de 22.10.2022, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de descarcerare a intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Bărbulești, în care au fost implicate trei autoturisme și șapte persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Toate cele șapte persoane au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar trasportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
 
!     De asemenea, în perioada de referință, un echipaj operativ din cadrul Stației de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, la un accident rutier produs pe raza localității Gura Ialomiței, în care a fost implicat un autoturism, ce a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în gardul unei locuințe. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
 
!    Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării următoarelor evenimente:
  • Festivalul ,,Zilele Recoltei” – desfășurat în orașul Amara;
  • Meciul de handbal ce s-a desfășurat în sala sporturilor Andreea Nica;
  • Două meciuri de fotbal ce s-au desfășurat pe Stadionul Municipal Slobozia, respectiv Stadionul Orașului Amara;
 

   !     În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii  la nivel județean,  înregistrate la arderile necontrolate ( vegetație uscată, stuf, gunoi menajer și miriște de porumb), fiind afectate peste 90 de hectare de teren. Cauzele probabile de izbucnire a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.
 
   !       În data de 22.10.2022, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei  a intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stuf, în localitatea Ograda. Au ars vegetație uscată și stuf pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
 
    !     În comuna Movilița, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și miriște de porumb. Suprafața de teren afectată a fost de aproximativ 40 de hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.
     Se interzice arderea miriştilor, a paielor aflate pe câmp, a vegetaţiei uscate, cu excepţia situaţiilor deosebite, când se vor obţine acordurile de la instituţiile abilitate de lege şi se vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor necesare.
     Arderea miriştilor se va face după obţinerea avizelor/acordurilor de la autorităţile competente, cu respectarea următoarelor măsuri:
a) parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
b) izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;

c) prezenţa permanentă, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
d) asigurarea unui plug sau disc, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire a acestora, a unei cisterne cu apă, precum şi a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                      
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii