Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Intervenții

ro

03 Jun, 2024 10:43 320 Marime text
Nr.24 din 03 iunie 2024          
                                                                                                       
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 62 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (31.05- 02.06.2024).
La nivel județean, 54 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
    
 
       !    În data de 31.05.2024, în jurul orei 12:50, dispeceratul inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme și 5 persoane (4 adulți și un minor). Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Toate cele cinci persoane au fost evaluate medical de către echipajele aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la o unitate spitalicească. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier.
       
       !  În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, în localitatea Ion Roată, în care au fost implicate un autoturism și un autotren. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii, trei victime ( o persoană adultă și doi minori), conștiente și cooperante au fost monitorizate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Urziceni.
 
       !  De asemenea, în data de 01.06.2024, în jurul orei 14:40, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Bărbulești, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului, unei persoane conștiente și cooperante i s-a acordat primul ajutor medical calificat, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații suplimentare.
 
      !  Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării unui eveniment desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în municipiul Fetești.
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în perioada menționată, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectat aproximativ 1 hectar de teren. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
 
       !   Stația de pompieri Țăndărei a intervenit în cursul zilei de duminică, în jurul orei 03:00, cu o autospecială de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu, produs la un autoturism, în orașul Țăndărei.  În urma evenimentului, a ars bordul și a fost degradat interiorul acestuia. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.
 
       !  Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, pe raza localității Traian. La locul solicitării au fost alocate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere la nivelul acoperișului. În urma evenimentului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, mobilier și articole textile.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind crearea intenționată din culpă a condițiilor de a genera incendiul. Concomitent cu acțiunea de stingere, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex feminin, care a suferit un atac de panică, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
 
! De asemenea, de Ziua Internațională a Copilului, copiii, însoțiți de părinți au fost oaspeți de seamă ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița.
Marea familie a salvatorilor ialomițeni s-a mărit considerabil, prin prezența a peste 700 de persoane care au luat parte la atelierele pregătite de salvatori special pentru această zi.
Vă reamintim faptul că, am avut pregătite pentru comunitatea noastră ateliere de pictură și de acordare a primului ajutor, o expoziție de tehnică de intervenție și un traseu interactiv "Pompierul Junior". Bineînțeles că, la final, copiii au plecat către casă cu diplome, figurinele pictate și puțin îndulciți.
Mulțumim Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița pentru că au dat curs invitației noastre de a aduce copiii din cadrul centrului alături de noi!
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii