Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița La locul solicitării au fost găsite două victime

ro

20 May, 2024 10:12 473 Marime text
Nr.22 din 21 mai 2024                                                                        
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de prim ajutor pe timpul desfășurării unor manifestări cu public numeros și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 57 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore.
La nivel județean, 45 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
  • În data de 18 mai, în jurul orei 04.00, dispeceratul inspectoratului a fost alertat despre producerea unui accident rutier, în care au fost implicate un autotren și o autoutilitară, în municipiul Slobozia. Au fost alocate de urgență trei echipaje de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță S.M.U.R.D. de la Detașamentul de pompieri Slobozia.În sprijinul salvatorilor a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
La locul solicitării au fost găsite două victime, dintre care una în stop cardiorespirator. După acordarea prim ajutorului calificat, o victimă a fost transportată la spital, iar cea de-a doua victimă a fost declarată decedată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • Tot în data de 18 mai, în jurul orei 06:50, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit la un accident rutier produs în comuna Reviga, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă. După acordarea primul ajutor, victima a fost transportată la spital. În sprijinul salvatorilor a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă gospodărească, în comuna Manasia.
Au ars materiale textile și tavanul anexei pe o suprafață de aproximativ 2 metri pătrați.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al unui echipament de iluminat defect.
 
  • De asemenea, în data de 19 mai, în jurul orei 10.00, trei echipaje de intervenție de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DN2, în comuna Movilița, în care au fost implicate două autoturisme și 2 persoane. În sprijinul salvatorilor au intervenit și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical, persoanele implicate nu au necesitat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
  • Două echipaje de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier produs pe DN2, în comuna Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat trei victime(2 adulți și un minor în vârstă de 7 ani). După acordarea primului ajutor medical și monitorizare, o victimă a fost transportată la spital cu atac de panică.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
  • În perioada menționată, Detașamentul de pompieri Urziceni a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și măsuri de prim ajutor calificat pe timpul desfășurării unor evenimente cu public numeros.
 
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean .
 
Din totalul celor 3 incendii care au avut loc în perioada menționată, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați aproximativ 5000 de metri pătrați de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind foc deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.
 
Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               
                                             Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii