Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București -Reținut pentru furt

ro

07 Jun, 2024 14:20 421 Marime text
Nr. 174  din 7 iunie 2024
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI
PENTRU FURT ÎN DAUNA UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE
 
La data de 5 iunie 2024, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 2 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 4.600 de lei.
 
La data menționată, poliţiști din cadrul Secţiei 2 Poliție au fost sesizați, de către reprezentantul unui magazin, cu punct de lucru într-un centru comercial, din Sectorul 1, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16.00, o persoană ar fi sustras din incinta magazinului articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte, unele dintre ele purtând însemnele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 2.600 de lei.
 
În urma activităților specifice efectuate de către polițiștii care s-au deplasat cu operativitate la fața locului, a fost identificat și, ulterior, depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, bănuit de comiterea faptei.
 
Cel în cauză a fost imobilizat și condus la audieri.
 
De asemenea, extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că bărbatul ar mai fi săvârșit o faptă similară, în dauna aceluiași magazin, constând în aceea că, la data de 4 iunie 2024, în jurul orei 20.30, prin demontarea sistemului de alarmă, acesta ar fi sustras din magazin mai multe articole vestimentare, în valoare estimată la 2.000 de lei.
 
În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat (două acte materiale).
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii