Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română -B.C.C.O Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iași, au efectuat 9 percheziții domiciliare

ro

06 Feb, 2024 15:05 614 Marime text
Nr. 167 din 6 februarie 2024
 
ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU EFECTUAREA, FĂRĂ DREPT, DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE ȘTIIND CĂ ACESTEA SUNT SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE
 
La data de 5 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iași, au efectuat 9 percheziții domiciliare, la persoane cercetate pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 
 
Din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 49 de ani, ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de substanțe psihoactive noi (ADB-BUTINACA, ADB-INACA și 5F-MDMB-PINACA), pentru sume cuprinse între 60 și 360 de lei, către consumatori din județul Iași.
 
Persoanele cercetate și-ar fi creat o clientelă constantă, fidelizată prin oferirea inițială a unor cantități mai mari de substanță psihoactivă, la prețul unei doze.
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate obiecte purtătoare de urme de substanță, mai multe terminale mobile și cartele SIM,  precum și alte mijloace de probă.
 
La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a patru persoane și măsura controlului judiciar față de alte două.
 
Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a celor 4 reținuți, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.
 
La activități au participat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii