Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română BCCO Iași -Trafic de droguri

ro

01 Jul, 2024 15:05 116 Marime text
Nr. 966 din 1 iulie 2024
 
DOUĂ PERSOANE ARESTATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii  de trafic de droguri de mare risc.
 
Astfel, la data de 27 iunie 2024, acestea au fost prinse în flagrant delict, în localitatea Hanu Conachi, județul Galați, în timp ce ar fi tranzacționat aproximativ 40 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), pentru 2.800 de lei.
 
De asemenea, din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în baza aceleași rezoluții infracționale, în luna iunie 2024, una dintre persoane ar fi procurat, deținut și vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județul Iași.
 
În urma a 5 percheziții domiciliare, efectuate la data 27 iunie a.c., în județele Iași și Galați, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de substanță pulverulentă, mai multe obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. Totodată, a fost dispus sechestru asigurător asupra unui autoturism evaluat la aproximativ 15.000 de euro.
 
La datele de  27 și 28 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore.
 
Ulterior,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Iași și Galați.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii