Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română BCCO Oradea-droguri

ro

20 May, 2024 12:49 336 Marime text
Nr. 726 din 20 mai 2024
 
CERCETAȚI PENTRU EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE ȘTIIND CĂ ACESTEA SUNT SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, respectiv deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.
 
Din actele de urmărire penală a reieșit  că, în perioada ianuarie – mai 2024, una dintre persoanele cercetate ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanță psihoactivă (2 – MMC) către consumatori din județul Bihor.
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate peste 45 de grame de substanțe psihoactive (2 – MMC și 4 – CPD), porționate și ambalate, în scopul vânzării, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.
 
Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reținut că, la data de 17 mai 2024, ar fi deținut, la domiciliul său, o cantitate de cocaină destinată consumului propriu.
 
La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de prima persoană cercetată și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru cea de-a doua.
 
La data de 18 mai 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a primei persoane, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii