Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Percheziții

ro

28 May, 2024 14:22 325 Marime text
Nr. 777 din 28 mai 2024
 
 
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE PUNERE ÎN CIRCULAȚIE DE PRODUSE CONTRAFĂCUTE
 
 
La data de 28 mai 2024, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, la sediile sociale și domiciliile unor persoane cercetate pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și evaziune fiscală.
 
Dosarul penal a fost întocmit ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor, din materialul probator administrat până în prezent rezultând faptul că persoanele cercetate, în perioada 2022 – prezent, prin intermediul a 4 site-uri de comerț on-line administrate de către aceștia, ar fi oferit spre comercializare pantofi sport, purtând mărci consacrate/notorii, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Pantofii sport ar fi fost achiziționați în regim en-gros, fără însemne ale unor mărci, iar ulterior, persoanele bănuite, prin intermediul unor dispozitive neavizate, ar fi aplicat însemnele mărcii protejate, contrafăcând marca respectivă, iar produsul final ar fi fost pus în circulație prin comercializare on-line, cu prețuri între 90-120 de lei bucata.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite aparatele prin care mărcile ar fi fost aplicate, folii cu însemnele de marcă, pantofi sport fără marcă, cât și cu o marcă susceptibilă a fi contrafăcută.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Video - https://youtu.be/cneGuEW2bOk
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii