Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Tehnica Militara, locul 3 in topul universitatilor tehnice

ro

28 Sep, 2009 17:35 1019 Marime text

Academia Tehnică Militară din Bucureşti, instituţie militară de învăţământ superior acreditată să desfăşoare studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat în domeniul fundamental „ştiinţe inginereşti", a fost clasificată pe locul 3 în topul universităţilor tehnice.

Revista Capital şi Compania Germană Kienbaum Management Consultants au elaborat studiul University Ranking, în care se realizează clasificarea instituţiilor de învăţământ superior după rigorile ştiinţifice, prin măsurarea gradului de încredere şi satisfacţie faţă de oferta educaţională a universităţilor româneşti.

În cercetare au fost cuprinse 84 de universităţi de stat şi private. Au răspuns 395 de respondenţi, din cadrul a 35 de companii naţionale şi internaţionale, care au făcut referire la doar 52 de universităţi din totalul vizat şi 3.131 de absolvenţi, majoritatea licenţiaţi după 1995.

Aprecierea asupra instituţiilor de învăţământ superior, de la foarte bună (1), până la insuficient (4), s-a bazat pe mai multe criterii: educaţia teoretică, orientarea practică, competenţe lingvistice (limbi străine) şi experienţă internaţională.

Angajatorii au fost rugaţi să facă evaluările strict pe baza observaţiilor furnizate de persoanele aflate în funcţii de conducere, cu privire la instituţiile de învăţământ superior absolvite de angajaţii din subordine. Se apreciază că acest indicator este foarte important, dacă ne gândim la impactul produsului educaţional (absolvenţii) asupra competitivităţii în afaceri.

În topul universităţilor tehnice, Academia Tehnică Militară este clasificată pe locul 3, după Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Transilvania din Braşov, iar din punct de vedere al criteriilor precizate mai sus, pe locul 1 - educaţia teoretică, locul 1 - orientarea practică, locul 6 - competenţe lingvistice (limbi străine) şi locul 10 - experienţă internaţională. Aceste rezultate s-au obţinut în condiţiile în care au fost chestionaţi un număr redus de absolvenţi ai Academiei Tehnice Militare (0,54%).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii