Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoevaluarea Statului Major General (SMG) pe anul 2009

ro

21 Jan, 2010 17:59 944 Marime text

Nr.  11

21 ianuarie  2010                                                               Persoană de contact: Lt.col. Cristina Iacobuţ

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Autoevaluarea Statului Major General (SMG) pe anul 2009 s-a desfăşurat joi, 21 ianuarie, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Oprea, a şefului SMG, amiral dr. Gheorghe Marin, a şefilor categoriilor de forţe şi comandamentelor de armă, precum şi a cadrelor cu funcţii de conducere din SMG.

Amiralul Gheorghe Marin a prezentat obiectivele prioritare pe care SMG le-a avut în anul 2009, în conformitate cu Strategia de transformare a Armatei României. În continuare, locţiitorii şefului SMG, directorul şi şefii de direcţie din structura superioară de conducere şi comandă a armatei au evidenţiat modul de îndeplinire a obiectivelor pe anul 2009 din domeniul lor de responsabilitate, respectiv: personal şi mobilizare, informaţii militare, operaţii, logistică, planificare strategică, comunicaţii şi informatică, instrucţie şi doctrină, planificarea înzestrării, asigurarea financiar-contabilă, asigurarea asistenţei juridice, ordinea şi disciplina militară etc.

Concluziile autoevaluării au fost prezentate de amiralul Gheorghe Marin: „Apreciez că, pe baza obiectivelor principale stabilite, cu resursele umane, financiare şi materiale pe care le-am avut la dispoziţie, ne-am îndeplinit misiunile de apărare a ţării şi angajamentele asumate pe plan militar la NATO şi UE. Am reuşit să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus, în condiţii financiare deosebit de dificile”.

Şeful Statului Major General a subliniat faptul că urmează un an în care trebuie recuperate rămânerile în urmă, iar fondurile puse la dispoziţie trebuie cheltuite cu mai multă chibzuinţă şi responsabilitate, în scopul continuării procesului de transformare a armatei şi afirmării intereselor României în cadrul comunităţii europene şi euro-atlantice.

Ministrul Gabriel Oprea a apreciat activitatea şi rezultatele obţinute în anul 2009 de personalul Statului Major General şi de cel din structurile subordonate. “Nu spun vorbe mari când susţin că de eforturile şi sacrificiile dumneavoastră, ale militarilor, de munca asiduă şi lucrul bine făcut depind consolidarea organismului militar naţional şi menţinerea durabilă a Armatei României ca pilon de stabilitate”, a precizat ministrul apărării naţionale, reiterând faptul că priorităţile mandatului său vizează reconsiderarea rolului şi locului Statului Major General în arhitectura ministerului, asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi executare a misiunilor de către militarii care acţionează în teatrele de operaţii, sporirea gradului de protecţie şi siguranţă a acestora, prin dotarea lor cu echipamentele şi tehnica de luptă cele mai performante.

Referindu-se la resursele de care dispune MApN în acest an, ministrul Oprea a evidenţiat faptul că, în ciuda constrângerilor bugetare, trebuie luate toate măsurile pentru ca misiunile şi obiectivele de instruire prevăzute a se realiza - atât la nivelul subunităţilor, unităţilor, marilor unităţi, categoriilor de forţe si al comandamentelor, cât şi la nivel întrunit - să fie îndeplinite cu încadrarea în limitele financiare repartizate.

“Sunt preocupat de asigurarea drepturilor financiare pentru personalul ministerului, primirea pensiilor, asigurarea asistenţei medicale şi a condiţiilor corespunzătoare de locuit, hrană, echipare şi cazare pentru personal, precum şi de selecţia, pregătirea şi perfecţionarea resursei umane, astfel încât militarul român să  fie privit cu respectul cuvenit de către toţi cetăţenii, pentru munca plină de riscuri şi de privaţiuni pe care o desfăşoară”, a afirmat la încheierea activităţii ministrul Gabriel Oprea, apreciind că Statul Major General - creierul şi inima Armatei României - are nevoie, pentru a face performanţă, pentru a funcţiona ca un mecanism eficient şi profesionist, de resursele necesare. Pentru îndeplinirea obiectivelor viitoare, ministrul a îndemnat, totodată, personalul SMG să lucreze în echipă, să abordeze cu demnitate, curaj şi realism sarcinile primite şi să cultive mentalitatea de învingător, dovedindu-şi permanent profesionalismul.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii