Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de plecare in Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie

ro

07 Jul, 2010 21:46 1325 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

          Secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu şi locţiitorul şefului Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Oprea, au participat miercuri, 7 iulie, la Bistriţa, la ceremonia prilejuită de plecarea în misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”.

          În mesajul prezentat de secretarul de stat Vasile-Ozunu, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea le-a cerut militarilor bistriţeni ca, în spiritul camaraderiei de arme şi solidarităţii care îi caracterizează, să aibă grijă unul de altul, să se protejeze reciproc, în orice împrejurare, să ţină seama de lecţiile învăţate şi să respecte strict procedurile de angajare în luptă.

           „Prezenţa dumneavoastră în teatrul de operaţii reprezintă materializarea sporirii semnificative în acest an a aportului României la asigurarea securităţii şi stabilizării Afganistanului, efort însemnat prin care Armata României îşi onorează statutul de contributor activ la îndeplinirea misiunilor din teatrele de operaţii. Dumneavoastră, cei care acţionaţi în teatrul de operaţii reprezentaţi pentru mine, ca ministru al apărării naţionale, prima mea grijă. Suntem preocupaţi atât la nivelul conducerii Armatei, cât şi la cel al comenzilor Brigăzii 81 şi Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, de asigurarea condiţiilor pentru sporirea gradului de siguranţă şi protecţie pe timpul îndeplinirii misiunilor şi pentru sprijinirea familiilor dumneavoastră”, le-a mai transmis ministrul Gabriel Oprea.

          Totodată, ministrul le-a mulţumit militarilor care au acţionat şi acţionează pentru limitarea efectelor inundaţiilor, arătând că, aşa cum Armata acţionează în prima linie pe frontul coaliţiei antiteroriste, pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale şi pentru a ţine flagelul terorist departe de graniţele noastre şi ale Alianţei, tot aşa aici, în ţară, armata îşi îndeplineşte cu hotărâre misiunile de a veni în ajutorul populaţiei şi în sprijinul autorităţilor locale în bătălia aprigă cu puhoaiele revărsate.

          La festivitate au mai participat, alături de rudele militarilor, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, reprezentanţi ai conducerii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” şi ai autorităţilor publice locale.

          Batalionul 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor” va înlocui Batalionul 33 Manevră şi are o bogată experienţă internaţională, participând, începînd cu 1996, la misiuni în Angola, Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan. Această misiune va fi a treia prezenţă a militarilor bistriţeni în teatrul de operaţii din Afganistan.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii