Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial de repatriere pentru vanatorii de munte musceleni - 12.02.2009

ro

12 Feb, 2009 21:05 726 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII  NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro
                                                                            

  Nr. 030
12 februarie 2009                                                                   Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro
           
Ceremonial de repatriere pentru vânătorii de munte musceleni

Secretarul de stat Viorel Oancea, şeful Departamentului pentru politica de apărare şi planificare, a participat joi, 12 februarie, la Câmpulung Muscel, la ceremonialul prilejuit de repatrierea, din Afganistan, a militarilor Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. La ceremonial au fost prezenţi, alături de rudele şi prietenii militarilor, generalul-locotenent Teodor Frunzeti, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Ştefan Oprea, directorul Statului Major General, oficialităţi civile.
După trecerea în revistă a militarilor, secretarul de stat Oancea le-a mulţumit acestora pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile în teatrul de operaţii şi şi-a exprimat profundul regret pentru decesul sublocotenentului Dragoş Traian Alexandrescu, căzut la datorie în Afganistan.
“Vă asigur că întreaga Armată Română preţuieşte cu sfinţenie sacrificiul eroului muscelean şi se înclină cu respect şi recunoştinţă în faţa jertfei sale supreme”, a spus secretarul de stat.
În cadrul ceremoniei, au fost medaliaţi şi militarii care s-au remarcat prin acte de vitejie pe timpul desfăşurării misiunii - sergentul major Irinel Matei, fruntaşul Bogdan Angelescu, soldatul Marius Mihai şi soldatul Claudiu Butoi, răniţi pe 31 august 2008.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii