Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militara la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni - 02.03.2009

ro

02 Mar, 2009 00:00 942 Marime text

                                                                     Nr. 052                                     
2 martie 2009                                         Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Ceremonie militară la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni

Sublocotenentul (post-mortem) Claudiu Chira, care a căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Române, astăzi, 2 martie, în jurul orei 17.30.
După sosirea aeronavei, la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni se va desfăşura o ceremonie militară şi se va prezenta ordinul ministrului apărării naţionale privind înaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Claudiu Chira.
Va fi prezentat, de asemenea, Decretul prezidenţial privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit de Claudiu Chira în timpul executării misiunii.
Funeraliile sublocotenentului Chira vor avea loc miercuri, 4 martie, în localitatea Râşnov (judeţul Braşov), în prezenţa oficialilor din conducerea Ministerului Apărării Naţionale şi a Statului Major General.
Jurnaliştii care doresc să participe la ceremonia militară sunt rugaţi să  trimită cererile de acreditare la fax nr. 021.3196022 până astăzi, 2 martie, ora 15.00, şi vor fi aşteptaţi, începând cu ora 16.00, la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni.
Pentru acreditare se vor specifica numele jurnalistului, mijlocul de presă, date de identitate şi numărul autovehiculului cu care se doreşte accesul în baza aeriană.
      Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii