Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonii organizate in semn de recunostinta, pretuire si deplin respect pentru eroii Armatei Romaniei

ro

25 Jun, 2010 17:03 1109 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a dispus ca în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, să se organizeze ceremonii, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect, pentru eroii Armatei României, căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, onorându-şi Jurământul faţă de Patrie.

Vineri, 25 iunie, la ora 8.00, la sediul Ministerului Apărării Naţionale şi în toate unităţile militare, s-au desfăşurat ceremonii în memoria eroilor căzuţi la datorie în Afganistan, sublocotenenţii post-mortem Dan Ciobotaru şi Paul Caracudă.

La comemorarea organizată la M.Ap.N. a participat conducerea ministerului şi personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei.

În cadrul ceremoniei, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor, a fost oficiat un serviciu religios şi s-a dat citire ordinelor ministrului apărării naţionale privind acordarea gradului de sublocotenent post-mortem celor doi eroi şi decretelor Preşedintelui României de conferire sublocotenenţilor (p.m.) Dan Ciobotaru şi Paul Caracudă a Ordinului Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Tot vineri, 25 iunie, în toate capelele de unitate şi în bisericile militare sau de garnizoană se desfăşoară slujbe de pomenire a eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, în acţiuni de luptă sau în atentate teroriste, în semn de respect pentru credinţa, devotamentul şi curajul cu care au luptat până la capăt pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale asumate de România ca aliat de nădejde al comunităţii euroatlantice.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii