Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directia Generala de Informatii a Apararii nu detine date despre infiintarea firmei „Desintco”

ro

24 Aug, 2009 22:34 640 Marime text

                                                                    
 
Nr. 298      
24 august 2009     
                 Persoană de contact: maior Constantin Spînu
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

INFORMAŢIE DE PRESĂ
     Direcţia Generală de Informaţii a Apărării nu deţine date despre înfiinţarea firmei „Desintco”, întrucât agentul economic nu şi-a exprimat interesul de a intra în raporturi comerciale sau de altă natură cu Ministerul Apărării Naţionale.
     În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 346/2006, privind organizarea şi funcţionarea M.Ap.N., Direcţia Generală de Informaţii a Apărării asigură obţinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea şi valorificarea informaţiilor şi datelor referitoare la factorii de risc şi ameninţările interne şi externe, militare şi non-militare, care pot afecta securitatea naţională în domeniul militar, coordonează aplicarea măsurilor contrainformative şi cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naţionale şi de informaţii, cât şi cu cele ale statelor membre ale alianţelor, coaliţiilor şi organizaţiilor internaţionale la care România este parte şi asigură securitatea informaţiilor clasificate naţionale, NATO şi UE la nivelul M.Ap.N.
          Un operator economic care îşi manifestă intenţia de a participa la procedurile de atribuire a unor contracte economice cu M.Ap.N., este verificat, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, pentru obţinerea pe cale legală a avizului de securitate industrială.
           Pe cale de consecinţă, numai în această situaţie se efectuează, prin structurile specializate, verificări cu privire la operatorul economic în cauză.
           Raportat la atribuţiile D.G.I.A., aşa cum sunt prevăzute în dispoziţiile legale în vigoare, un operator economic poate fi monitorizat doar în condiţiile în care activitatea acestuia ar reprezenta riscuri şi ameninţări care pot afecta securitatea în domeniul militar.


Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii