Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discutii romano-chineze la Ministerul Apararii Nationale - 14.05.2009

ro

14 May, 2009 18:09 806 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr. 158 din 14 mai 2009

Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

         Discuţii româno-chineze la Ministerul Apărării Naţionale

O delegaţie militară chineză, condusă de generalul-locotenent Guoling Chen, comandantul Zonei militare Nanjing, se află într-o vizită de lucru în România, în perioada 13-16 mai, la invitaţia generalului-maior dr. Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.

Generalul Chen a fost primit miercuri, 13 mai, de Dan Tătaru, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, care i-a prezentat oaspetelui chinez preocupările Ministerului Apărării Naţionale în domeniul legislativ, protecţiei sociale a personalului activ şi în rezervă, asistenţa post-carieră a militarilor şi sprijinul acordat veteranilor.

În timpul discuţiilor s-au identificat puncte de interes pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre cele două armate şi au fost împărtăşite soluţii în domeniul asistenţei post-carieră.

Secretarul de stat Tătaru a evidenţiat şi faptul că, de curând, s-a înfiinţat o nouă direcţie în cadrul ministerului responsabilă cu creşterea calităţii vieţii personalului.

În programul delegaţiei chineze sunt cuprinse o întâlnire cu generalul-maior dr. Ştefan Oprea, locţiitorul şefului Statului Major General, o vizită la Universitatea Naţională de Apărare şi la Batalionul 21 Vânători de Munte de la Predeal.

Oaspeţilor chinezi le vor fi prezentate facilităţile de recreere şi refacere a capacităţii de muncă pentru personalul armatei şi se vor discuta, de asemenea, modalităţi de folosire, la reciprocitate, a acestora de către militari chinezi.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii