Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donatii ale personalului armatei pentru locuitorii din localitatile afectate de inundatii

ro

12 Jul, 2010 19:41 797 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Apărării Naţionale continuă ajutorarea populaţiei afectate de inundaţii, concomitent cu intervenţia cu forţe şi mijloace tehnice pentru consolidarea digurilor şi pentru limitarea efectelor inundaţiilor din localităţile calamitate.

Luni, 12 iulie, şase camioane cu alimente, îmbrăcăminte şi mobilier vor fi puse la dispoziţia Primăriei din comuna Dorneşti, judeţul Suceava, pentru locuitorii ale căror case au fost distruse de inundaţii. Bunurile sunt donate de cadre militare şi salariaţi civili din unităţile Armatei Române.

Tot în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii din satele Rotunda şi Buruieneşti, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, militari din Divizia 1 Infanterie “Dacica” se vor deplasa, marţi, 13 iulie, cu două camioane de bunuri donate şi care constau în îmbrăcăminte, echipament sportiv şi rechizite pentru 100 de copii.

De asemenea, de vineri, 16 iulie, până duminică, 18 iulie, Divizia 1 Infanterie “Dacica” va asigura o mini-vacanţă pentru 45 de copii din satele Rotunda şi Buruieneşti, la o cabană militară din judeţul Braşov.

       În localitatea Dorneşti, jud. Suceava, militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte au instalat, joi, 8 iulie, podul de pontoane peste râul Suceava, iar locuitorii sinistraţi, ale căror case au fost distruse în urma inundaţiilor, au primit 200 de echipamente de îmbrăcăminte complete, 100 de paturi, câte 500 de cearşafuri, foi de cort, raniţe, gamele, bidoane de apă şi 1.000 de prosoape.      

       De asemenea, 20 de copii din comuna Dorneşti, însoţiţi de două cadre didactice, vor petrece, în perioada 15-30 iulie, o săptămână la munte şi una la mare, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit. Iniţiativa acestei vacanţe aparţine ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea, în urma discuţiilor purtate cu autorităţile locale şi cu locuitorii sinistraţi din localiatea Dorneşti.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii