Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fregata „Regina Maria” se intoarce din misiune

ro

03 Dec, 2009 17:10 1024 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021/319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr. 422

3 decembrie 2009                                Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIŞAN tel. 0741 102701

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Fregata „Regina Maria” se întoarce din misiune

          Fregata „Regina Maria” se întoarce vineri, 4 decembrie, din Marea Mediterană, unde a participat, în perioada 1 – 30 noiembrie, la  Operaţia „Active Endeavour”.

Fregata, care a luat parte pentru a doua oară la această misiune, a avut responsabilitatea de a comanda grupul naval care operează în partea de est a Mării Mediterane.

„Regina Maria”, comandată de căpitan-comandorul Valentin Iacoblev, a plecat în misiune în urmă cu 36 de zile. Echipajul este alcătuit din 203 de marinari, dintre care 18 ofiţeri.

Forţele Navale Române au participat pentru a cincea oară la Operaţia „Active Endeavour”.

Ceremonialul prilejuit de sosirea navei din misiune va avea loc vineri, la dana militară, începând cu ora 10.00.

Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonial vor fi aşteptaţi la intrarea în Portul militar Constanţa, începând cu ora 09.30.

***

"Active Endeavour" este o operaţie iniţiată şi condusă de Alianţa Nord Atlantică în scopul descurajării acţiunilor teroriste. Concepţia militară a NATO cu privire la apărarea împotriva terorismului prevede, printre altele, desfăşurarea de către forţa operaţională "Active Endeavour" a unor acţiuni de supraveghere şi control pe marile culoare de navigaţie din Marea Mediterană.

Fregata „Regina Maria” are un deplasament de 4900 tone, lungimea de 148,2 m, lăţimea de 14,75 m şi un pescaj maxim de 6,4 m. Nava poate dezvolta viteze de până la 30 de noduri şi dispune de o autonomie de 4500 mile marine. Propulsia este asigurată de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele electrice de la bord sunt alimentate de 4 diesel-generatoare de câte 1 MW.

Informaţii suplimentare referitoare la Fregata „Regina Maria” pot fi obţinute vizitând pagina de Internet www.navy.ro, iar detalii despre Operaţia „Active Endeavour” puteţi obţine accesând site-ul http://www.afsouth.nato.int/JFCN_Operations/ActiveEndeavour/Endeavour.htm

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii