Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnirea secretarului de stat Mihail Vasile-Ozunu cu o delegatie a Parlamentului Bosniei si Hertegovinei

ro

15 Apr, 2010 21:37 1330 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul Mihail Vasile-Ozunu, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului în Ministerul Apărării Naţionale, s-a întâlnit joi, 15 aprilie, cu o delegaţie a Comisiei comune pentru securitate şi apărare a Parlamentului Bosniei şi Herţegovinei, condusă de domnul Branko Zrno.

Delegaţiei bosniace i-au fost prezentate aspecte din experienţa Armatei României în cadrul Parteneriatului pentru Pace, armonizarea legislativă pre şi post aderare, modul de relaţionare dintre M.Ap.N. şi Comisiile de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Parlamentul României.

Secretarul de stat Vasile-Ozunu a apreciat, la finalul întrevederii, că astfel de activităţi sunt benefice, mai ales că Bosnia-Herţegovina poate folosi experienţa românească atât în procesul de aderare la NATO şi la Uniunea Europeană, cât şi pentru relaţionarea inter-instituţională.

„Bosnia-Herţegovina este un stat care doreşte să se alăture valorilor europene şi structurilor de securitate euroatlantice. La rândul său, România este interesată de realizarea stabilităţii şi securităţii în Balcanii de Vest, care nu se poate înfăptui decât prin integrarea tuturor ţărilor din această zonă în NATO şi UE. Este vorba de un proces anevoios, pe care noi l-am parcurs deja, şi suntem bucuroşi că putem să  transmitem din experienţa noastră. Noi sprijinim acest proces şi prin prezenţa militară românească în cadrul misiunii EUFOR, condusă de Uniunea Europeană în Bosnia-Herţegovina”, a declarat secretarul de stat Vasile-Ozunu.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii