Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M.Ap.N Exercitiul de nivel strategic Dacia 2010

ro

02 Nov, 2010 17:50 1469 Marime text

În perioada 2-4 noiembrie, se desfăşoară Exerciţiul de nivel strategic „DACIA 2010" care se va finaliza cu exerciţii tactice cu trageri de luptă executate simultan în poligoanele Cincu şi Babadag.

Activitatea este planificată şi condusă de Statul Major General în conformitate cu standardele şi procedurile NATO şi are ca obiectiv principal antrenarea simultană a structurilor de conducere operaţională de nivel strategic, operativ şi tactic în planificarea şi desfăşurarea de acţiuni militare întrunite. Exerciţiile planificate se bazează pe scenariul fictiv al unei campanii care include acţiuni militare cu întrebuinţarea forţelor într-o operaţie întrunită de apărare pe teritoriul României.

La exerciţiu participă aproximativ 2.700 de militari din toate cele trei categorii de forţe ale armatei şi peste 200 de mijloace tehnice.

Joi, 4 noiembrie, începând cu ora 11.00, în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, jurnaliştii interesaţi vor putea să asiste la activităţile din ultima zi a exerciţiului.

Acreditarea presei se va face până miercuri, 3 noiembrie, ora 10.00, prin completarea formularului ataşat şi transmiterea acestuia la adresele de e-mail sirp.smg@gmail.ro şi sirp_smg@yahoo.com sau la fax 021/319.56.73.

Jurnaliştii acreditaţi vor fi aşteptaţi joi, până la ora 10.00, la intrarea în Poligonul Cincu.

Biroul de presă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii