Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M.Ap.N Spadasinele de la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" au cucerit titlul mondial

ro

13 Nov, 2010 20:00 924 Marime text

Echipa feminină de spadă a României, compusă în totalitate din sportive legitimate la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti - Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Anca Măroiu - a reuşit o extraordinară performanţă vineri seara, la Paris, cucerind medalia de aur şi titlul de Campioană Mondială.

Spadasinele steliste au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în ciuda problemelor medicale cu care s-au confruntat, întrecând în semifinale reprezentativa Coreei de Nord şi învingând categoric, în finală, puternica reprezentativă a Germaniei cu scorul de 35-26.

Elevele antrenorilor stelişti Dan Podeanu şi Cornel Milan au dovedit încă o dată că România rămâne o forţă în scrima mondială. Drumul spre aur a fost păzit cu străşnicie, în jocul finalei, de Simona Alexandru, prin trei recuperări şi tot atâtea victorii, fiind apoi consacrat definitiv prin asaltul spectaculos al vicecampioanei olimpice Ana Maria Brânză.

Aceasta nu a fost însă singura performanţă a sportivilor militari la Campionatele Mondiale. În proba de spadă masculin, stelistul Cosmin Hănceanu a reuşit să cucerească pentru România şi să mai aducă în vitrina CSA Steaua două medalii de bronz,la individual şi pe echipe.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei le mulţumesc sportivilor spadasini ai CSA Steaua Bucureşti pentru dăruirea cu care au luptat pentru medalii la Campionatele Mondiale de Scrimă şi îi felicită pentru excelentele performanţe obţinute sub culorile drapelului României.

Delegaţia sportivă militară a României va sosi în ţară sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19.15, pe Aeroportul internaţional "Henri Coandă", unde va întâmpinată la salonul oficial de conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, ai Federaţiei Române de Scrimă, de familii, prieteni şi suporteri.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii