Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestari dedicate zilei de 9 mai - 08.05.2009

ro

08 May, 2009 21:01 570 Marime text

Nr 152  
8 mai 2009                                    
Persoană de contact: Carmen Constantin
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro


Manifestări dedicate zilei de 9 mai

Ministerul Apărării Naţionale organizează sâmbătă, 9 mai a.c., în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile unde sunt dislocate unităţi şi mari unităţi militare, activităţi dedicate Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial şi Zilei Europei.
· În Bucureşti, la Monumentul Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare ,,Carol I”, de la ora 10.00, va avea loc un ceremonial militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori la care vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi categoriilor de forţe ale Armatei, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.
· La Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” vor fi organizate, în zilele de 9 şi 10 mai, între orele 10.00 şi 14.00, Zilele muzeului, cu tema „10 maiu la Museul Militar”. Vor fi prezentate, cu această ocazie, uniformele şi echipamentul folosit de armata română în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, va avea loc o paradă militară cu uniforme de epocă, vor fi organizate demonstraţii de tragere cu puşti cu cremene şi capse din perioada 1866-1870. Pentru vizitatori va fi, de asemenea, amenajat un minipoligon de tragere cu puşca cu aer comprimat, va fi adusă o bucătărie de campanie la care va fi pregătită „hrană de război”, iar Serviciul Muzicilor Militare va susţine un concert de fanfară şi muzică de promenadă.
       Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii