Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Comunicat de presa - 10.06.2010

ro

10 Jun, 2010 21:54 921 Marime text

Joi, 10 iunie 2010, s-a desfăşurat la Braşov cea de-a IV-a Conferinţă a Şefilor Apărării (ai statelor majore generale) din ţările balcanice, iniţiativă foarte importantă pentru întărirea cooperării în regiune, la care au participat reprezentanţii tuturor celor nouă ţări fondatoare. Au fost prezenţi, în calitate de invitaţi, şeful apărării din Croaţia şi locţiitorul şefului apărării din Slovenia, precum şi vicepreşedintele Comitetului Militar al NATO, preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene şi comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli.

Prima conferinţă a şefilor apărării din Balcani a avut loc la Salonic la 18 aprilie 2007, urmată de cea din Antalya, 7 iulie 2008, şi de cea de la Belgrad, 9 iunie 2009.

Cea de-a patra conferinţă a evidenţiat relaţiile de strânsă vecinătate şi a reiterat solidaritatea şi angajamentele asumate cu prilejul ediţiilor anterioare, cu scopul de a a menţine şi de a dezvolta un mediu de securitate sigur şi stabil în Balcani.

Şefii apărării din Balcani şi-au exprimat încrederea că lucrările Grupului de Coordonare şi ale celor două subgrupuri de lucru au oferit cadrul adecvat pentru o dezbatere fructuoasă privind provocările, riscurile şi ameninţările contemporane, care pot fi prevenite prin eforturi comune.

Şefii apărării au salutat punctele de vedere exprimate de reprezentanţii NATO şi ai Uniunii Europene şi şi-au exprimat aprecierea pentru sprijinul oferit conferinţei. Ei şi-au confirmat dorinţa de a progresa în întărirea cooperării şi în dezvoltarea relaţiilor, luând în considerare şi rolul semnificativ al NATO şi al Uniunii Europene în această regiune.

Ca urmare a invitaţiei adresate de generalul-locotenent Miroslav STOJANOVSKY, următoarea conferinţă va fi găzduită, în 2011, de Skopje.

Toţi participanţii au mulţumit amiralului Gheorghe Marin şi staff-ului său pentru găzduirea acestui eveniment şi pentru ospitalitatea tradiţională.

Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii