Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:09 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Măsuri de îmbunătățire a procesului de recrutare și instruire a rezerviștilor voluntari

ro

04 Jul, 2023 11:03 616 Marime text
    Nr. 250
4 Iulie 2023
 
 
 
Măsuri de  îmbunătățire a procesului de recrutare și instruire a rezerviștilor voluntari
 
 
Prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, procesul de formare și dezvoltare profesională a rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit, iar perioada de recrutare pentru seria 2023 a fost prelungită până la data de 28 iulie.
Reorganizarea cadrului de pregătire și instruire a rezerviștilor voluntari are ca scop o mai bună adaptare la nevoile sistemului militar, dar și la realitățile pieței de muncă din România, flexibilizarea regulilor venind și în întâmpinarea nevoilor celor interesați de efectuarea serviciului de militar în rezervă și a angajatorilor acestora.
Principalele schimbări vizează stabilirea duratei pregătirii inițiale la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu accent pe dimensiunea practic-aplicativă a instrucției, precum și adaptarea modulelor anuale de instruire pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare atribuțiilor funcționale.
Detalii suplimentare privind procedura de înscriere pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Adresele poştale şi datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresele http://recrutare.mapn.ro sau https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php .
* * *
Începând cu anul 2021, Statutul rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit, principalele beneficii asigurate fiind:
- remuneraţie acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, în cuantum de 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;
- indemnizație de instalare – compusă din solda de funcţie, gradații, solda de comandă și solda de grad;
- eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării sau nefinalizării contractului;
- eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
- crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.
 
Biroul de presă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii