Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

ro

21 May, 2024 09:43 320 Marime text
Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat luni, 20 mai, prin videoconferință, la cea de-a cincea reuniune din acest an a Grupului de Contact pentru Ucraina.
Scopul reuniunii a fost de a analiza, coordona și intensifica eforturile de sprijinire a Ucrainei în contextul ultimelor evoluții ale războiului de agresiune al Federației Ruse. În cadrul întâlnirii, au fost condamnate în termeni fermi atacurile Federației Ruse asupra teritoriului ucrainean.
România a reafirmat angajamentul ferm de a susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și de a participa la diferite misiuni de instruire. România a apreciat colaborarea foarte bună cu SUA și Țările de Jos pentru funcționarea Centrului de Instruire F-16 de la Baza Aeriană 86 Fetești. De asemenea, a fost subliniată determinarea de a contribui activ la inițiativele internaționale de asistență și reconstrucție a Ucrainei și de a continua sprijinul multidimensional oferit.
                                                                                                            Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii