Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri de reducere a cheltuielilor dispuse de ministrul Gabriel Oprea

ro

11 May, 2010 15:25 1100 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a dispus efectuarea unei analize urgente la nivelul fiecărei structuri a Ministerului Apărării Naţionale, în vederea adoptării unor măsuri de reducere a cheltuielilor, menite să genereze economii la bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

Luni, ministrul a luat deja primele măsuri de reducere a cheltuielilor, începând cu cabinetul său. Astfel, din 10 mai, ministrul apărării naţionale nu mai foloseşte maşina de serviciu de la M.Ap.N, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie. De asemenea, cheltuielile cu rechizitele şi materialele consumabile pentru cabinetul ministrului au fost reduse cu 50 la sută. Aceleaşi măsuri se aplică, de luni, şi pentru consilierii ministrului. Totodată, domnul Gabriel Oprea a dispus eliminarea fondului alocat ministrului pentru cheltuielile de reprezentare şi protocol.

Sumele economisite prin reducerea acestor cheltuieli vor fi direcţionate pentru susţinerea militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan.

De la preluarea mandatului, domnul Gabriel Oprea donează indemnizaţia netă de ministru, în valoare de 6137 lei/lună, celor 15 copii ai eroilor militari care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii, în conturile deschise pentru aceştia. În aceleaşi conturi, cu aceeaşi destinaţie, ministrul apărării donează lunar încă 8863 lei, astfel încât fiecare copil beneficiază lunar de suma de 1000 lei. Ministrul apărării naţionale va continua să facă aceste donaţii, în fiecare lună, copiilor militarilor decedaţi în teatrele de operaţii.
                                                                                       
Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii