Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apararii Nationale - Ministrul Gabriel Oprea a participat la deschiderea anului de invatamant universitar la U.N.Ap.

ro

04 Oct, 2010 19:25 914 Marime text

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu au participat luni, 4 octombrie 2010, la ceremonia de deschidere a anului de învăţământ universitar de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I".

Adresându-se cadrelor didactice şi studenţilor Universităţii, ministrul apărării a subliniat că militarii români sunt întotdeauna la datorie, acasă sau în teatrele de operaţii, servind Patria, uneori până la sacrificiul suprem: „Armata Română ştie să-şi cinstească eroii şi nu-i va uita niciodată pe cei care şi-au dat viaţa pentru ţară. Militarii români sunt întotdeauna la datorie, acasă sau în teatrele de operaţii - în lupta împotriva terorismului internaţional, unii dintre ei jertfindu-se pentru demnitatea acestei ţări, pentru linistea copiilor noştri. Jerta lor ne obligă la aducere aminte şi ne arată, încă o dată, că a fi militar nu este o meserie, ci este cea mai înaltă misiune pe care şi-o pot asuma oamenii curajoşi, demni şi cu iubire de ţară".

Ministrul apărării naţionale le-a transmis studenţilor şi cadrelor didactice că pregătirea unui corp militar eficient, care să răspundă noilor provocări din mediul internaţional de securitate, misiunilor complexe şi dificile din teatrele de operaţii externe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Apărării Naţionale.

„Avem nevoie de absolvenţi capabili să răspundă cu eficienţă şi competenţă cerinţelor unităţilor în care vor fi încadraţi. Mai mult decât atât, avem nevoie de militari capabili să acţioneze cu profesionalism în situaţiile dificile pe care le vor avea de înfruntat în cariera militară, inclusiv în misiunile din teatrele de operaţii externe, asumate în cadrul comunităţii euroatlantice", a subliniat ministrul Gabriel Oprea.

„Ca ministru al Apărării, dar mai ales ca militar, vreau să vă felicit pentru cariera pe care aţi decis să o urmaţi. Intrând în Armata României nu v-aţi ales o meserie, ci v-aţi asumat o misiune pe cât de dificilă, pe atât de onorantă. În virtutea responsabilităţii pe care v-aţi asumat-o, aveţi datoria de a fi bine pregătiţi, de a vă însuşi cunoştinţe solide şi, nu în ultimul rând, de a deveni lideri, oameni de acţiune, personalităţi dinamice şi capabile să ia decizii ferme şi eficiente", le-a transmis studenţilor şi cursanţilor ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naţionale a îndemnat, de asemenea, cadrele didactice din Universitate să folosească tot arsenalul pedagogiei moderne, de creativitate şi de orice resurse educaţionale menite să dezvolte studenţilor şi cursanţilor independenţa, curajul şi responsabilitatea studiului.

Ceremonii de deschidere a anului de învăţământ universitar au avut loc luni, 4 octombrie, la Academia Tehnică Militară şi la Institutul Medico-Militar „Carol Davila" din Bucureşti, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" din Constanţa şi la şcolile de aplicaţie şi centrele de instruire ale categoriilor de forţe.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii