Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Oprea a efectuat o vizita de lucru in localitati afectate de inundatii din judetele Bacau si Iasi

ro

02 Jul, 2010 14:10 872 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

        Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, însoţit de o echipă din Statul Major General, a efectuat, în după-amiaza zilei de joi, 1 iulie, o vizită de lucru în localităţile Săuceşti, din judeţul Bacău, şi Mirceşti din judeţul Iaşi, unde acţionează 137 de militari din M.Ap.N., cu 10 mijloace tehnice, pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii.

        Ministrul a apreciat eforturile depuse de militari pentru ajutorarea populaţiei şi le-a mulţumit acestora pentru dăruirea cu care lucrează pentru  limitarea efectelor inundaţiilor. Ministrul apărării naţionale s-a informat la faţa locului despre misiunile derulate de personalul armatei şi a analizat, împreună cu prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, cu primarii comunelor Săuceşti şi Mirceşti, Costinel Manea şi Antaluţ Petru, măsurile ce se impun în continuare pentru ajutorarea locuitorilor sinistraţi şi sprijinirea autorităţilor locale din zonele inundate sau ameninţate de inundaţii de râul Siret. Ministrul apărării i-a asigurat pe localnici şi pe reprezentanţii autorităţilor locale că Armata le va fi alături zi de zi, în toate acţiunile, pentru depăşirea momentelor de cumpănă şi va răspunde prompt cu forţe şi mijloace tehnice, la toate solicitările.

În urma analizei situaţiei din aceste localităţi, domnul Gabriel Oprea a dispus măsuri pentru suplimentarea urgentă a numărului de militari, precum şi pentru pregătirea unor detaşamente logistice de intervenţie, care să asigure, la nevoie, cazarea locuitorilor evacuaţi şi să participe, totodată, cu tehnică auto şi de geniu la consolidarea digurilor de pe râul Siret şi la decolmatarea căilor de acces.

       În prezent, la Săuceşti, judeţul Bacău, acţionează 92 militari de la Centrul 115 Comunicaţii, Batalionul 631 Tancuri, Flotila 95 Aeriană, Compania 208 Radiolocaţie, Batalionul 498 Parasutişti şi Batalionul 635 Artilerie Antiaeriană, cu şase mijloace auto, pentru supraînălţarea digului de protecţie pe râul Siret.

     De asemenea, încă din dimineaţa zilei de joi, 45 de militari din Batalionul 151 Infanterie şi Batalionul 198 Logistic au acţionat, cu 4 mijloace tehnice, în localitatea Hălăuceşti, judeţul Iaşi, iar de la prânz, aceştia s-au deplasat în comuna Mirceşti din acelaşi judeţ, pentru consolidarea digurilor de protecţie pe râul Siret.

Tot astăzi, în urma recunoaşterilor făcute, în localitatea Dorneşti din judeţul Suceava, de specialişti de geniu şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, militarii din Brigada 10 Geniu din Brăila au început pregătirea unui pod de pontoane, pentru a fi amplasat, la cerere, pe râul Suceava, în localitatea Dorneşti.

    În perioada 22 iunie – 1 iulie, M.Ap.N a fost solicitat şi a intervenit în judeţele Alba, Galaţi, Neamţ, Botoşani, Bacău, Iaşi şi Covasna pentru executarea unor acţiuni de salvare şi evacuare a persoanelor, degajarea căilor de acces, sprijinirea construcţiei digurilor de protecţie, totalizând 32 intervenţii la care au participat 772 de militari şi 57 mijloace tehnice.

       Toate situaţiile de urgenţă sunt permanent monitorizate prin personalul din serviciul operativ organizat la nivelul Statului Major General şi al tuturor unităţilor militare din subordine, aflate în zonele inundate sau ameninţate de inundaţii, care sunt pregătite să intervină, la solicitarea autorităţilor competente, în cel mai scurt timp.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii