Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Oprea saluta decizia SUA de a oferi 60 de vehicule blindate MRAP trupelor romanesti din Afganistan

ro

21 Jul, 2010 21:30 947 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, salută decizia Statelor Unite ale Americii de a oferi 60 de vehicule blindate rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor (MRAP) pentru utilizare de către trupele româneşti dislocate în Afganistan.

Încă de la preluarea mandatului Apărării, ministrul Gabriel Oprea şi-a asumat ca prioritate protecţia vieţii militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii, în principal a militarilor dislocaţi în Afganistan.

Utilizarea de către militarii români a vehiculelor blindate tip MRAP, puse la dispoziţie de către SUA, a fost una din temele abordate de către Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Gabriel Oprea, în timpul întâlnirii cu comandanţii americani ai ISAF, în cadrul vizitei efectuate în Afganistan, în 4 martie 2010.

Aceste vehicule, superioare în configuraţia blindajului faţă de HUMVEE, vor asigura o protecţie sporită a militarilor la atacurile cu dispozitive explozive improvizate şi cu armament de calibru mic.

Ministrul apărării naţionale a dispus, de asemenea, măsuri ca în acest an achiziţiile de tehnică militară şi armament să se facă prioritar pentru dotarea trupelor din teatrele de operaţii şi pentru creşterea gradului de protecţie a militarilor români.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii