Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Oprea a dispus instalarea unui pod de pontoane la Dornesti

ro

02 Jul, 2010 21:45 1025 Marime text

Nr. 167
2 iulie 2010                                                        
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Comunicat de presă

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, aflat vineri, 2 iulie, în vizită de lucru în judeţele afectate de inundaţii din Moldova, a dispus măsuri pentru instalarea unui pod de pontoane pe râul Suceava, în dreptul localităţii Dorneşti. Localitatea Dorneşti a fost afectată de recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat.
În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, un detaşament de 60 de militari din Batalionul 72 Geniu, aflat în subordinea Brigăzii 10 Geniu din Brăila, se va deplasa, cu 32 autospeciale, către Dorneşti. Podul instalat de genişti va fi compus din 60 de pontoane şi suporţi de mal, lucrarea urmând a fi finalizată în aproximativ 7 zile.
                În prezent, în localităţile Pătrăuţi şi Dorneşti din judeţul Suceava, grav afectate de inundaţii, 80 de militari din Batalionul 17 Vânători de Munte acţionează pentru evacuarea materialelor şi ajutorarea persoanelor sinistrate. Începând de sâmbătă, vânătorii de munte îi vor ajuta pe genişti la instalarea podului de pontoane.
                Ministerul Apărării Naţionale a pus, vineri, la dispoziţia Primăriei localităţii Pătrăuţi 50 de paturi de campanie cu cazarmamentul aferent, pentru persoanele ale căror locuinţe au fost distruse.
 Totodată, ministrul apărării naţionale a dispus suplimentarea efectivelor de militari care acţionează în 16 localităţi din 7 judeţe afectate de inundaţii - Bacău, Botoşani, Vrancea, Neamţ, Galaţi, Harghita şi Suceava - astfel încât numărul total al militarilor prezenţi în localităţile inundate se ridică la 468. 

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii