Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofiter roman medaliat in Irak - 19.02.2009

ro

19 Feb, 2009 18:00 811 Marime text

Nr. 039
19 februarie 2009    
 Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa
www.mapn.ro

Ofiţer român medaliat în Irak

               Comandantul Batalionului 341 Infanterie a primit miercuri, 18 februarie, medalia „Steaua de Bronz” conferită de către Secretarul de Stat al Apărării al SUA.
Locotenent-colonelului Vasile Vreme i-a fost înmânată medalia în Baza  militară Tallil de către colonelul Philip Battaglia, comandantul Brigăzii 4 Cavalerie Americane, în cadrul unui ceremonial la care a participat şi generalul de brigadă Taleb Habib, comandantul Diviziei 10 Irakiene, împreună cu militari irakieni, americani şi români.
               În brevetul care însoţeşte medalia se precizează că aceasta a fost acordată pentru  „Îndeplinirea excepţională a misiunilor executate în zone de luptă cu risc ridicat pe timpul participării la Operaţiunea Iraqi Freedom”.
                 „Distincţia pe care am  primit-o astăzi mă onorează şi consider că este o recunoaştere a întregului efort pe care noi, militarii români, l-am întreprins în procesul de stabilitate şi reconstrucţie a Irakului”, a precizat locotenent-colonelul Vreme în alocuţiunea sa.
Având în vedere faptul că în perioada imediat următoare Batalionul 341 Infanterie va finaliza participarea la misiunea din Teatrul de operaţii din Irak, colonelul Battaglia a transmis militarilor români mulţumirile sale pentru modul în care aceştia şi-au îndeplinit sarcinile încredinţate şi că a fost onorat să colaboreze cu „Rechinii Albi”.
           Batalionul 341 Infanterie se află în cea de-a şasea lună de misiune îndeplinind până în prezent aproximativ 1200 de misiuni în aria de responsabilitate.

                 Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii