Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personal si tehnica MApN actioneaza pentru sprijinul populatiei afectate de inundatii

ro

02 Jul, 2010 18:15 1014 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

       În prezent, aproape 250 de militari, cu 21 de mijloace tehnice, acţionează în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii din localităţi din judeţele Bacău, Galaţi, Harghita, Botoşani şi Neamţ.

       150 de militari de la Batalionul 631 Tancuri, Centrul 115 Comunicaţii, Batalionul 498 Paraşutişti, Batalionul 635 Apărare Antiaeriană, Flotila 95 Aeriană, Compania 208 Radiolocaţie şi Depozitul 164 Intendenţă participă la misiuni de consolidare a digurilor şi de evacuare a populaţiei şi bunurilor materiale din comuna Săuceşti, judeţul Bacău.

       În localitatea Barboşi, judeţul Galaţi, militari de la Batalionul 284 Tancuri acţionează pentru consolidarea digului de protecţie al râului Siret.

       Militari de la Depozitul 164 Intendenţă deblochează drumul de acces în localitatea Hemeiuş din judeţul Bacău.

       În judeţul Harghita, militari de la Batalionul 468 Apărare Antiaeriană lucrează la consolidarea drumurilor şi întărirea digurilor din dreptul localităţii Poiana Fagului.

       Peste 30 de militari de la Batalionul 300 Infanterie şi Batalionul 284 Tancuri transportă saci cu nisip şi lucrează la consolidarea digului din dreptul localităţii Şendreni, judeţul Galaţi.

       Militari de la Batalionul 43 Transport acţionează cu şapte autocamioane pentru transportul sacilor de nisip şi a materialelor în localităţile Doljeşti, Gâdinţi, Ion Creangă şi Tămăşeni din judeţul Neamţ.

       Un detaşament de 20 de militari din Batalionul 335 Artilerie Mixtă ajută la evacuarea bunurilor materiale ale populaţiei afectate de inundaţii din localitatea Dorohoi, judeţul Botoşani.

            Un elicopter IAR 330 de la Flotila 95 Aeriană Bacău a executat, în această dimineaţă, un zbor de monitorizare a situaţiei din bazinul râului Siret.

             Până la această dată, aproape 1.200 de militari au intervenit, cu 94 de mijloace tehnice, în localităţile afectate de inundaţii.

       Situaţiile de urgenţă sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General şi al unităţilor militare din subordine, aflate în zonele inundate sau ameninţate de inundaţii.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii