Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personalul M.Ap.N. continua sa sprijine populatia afectata de inundatii

ro

14 Jul, 2010 22:47 1128 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Militarii Armatei României sunt alături de locuitorii care au avut de suferit în urma inundaţiilor din Moldova, concomitent cu intervenţia cu forţe şi mijloace tehnice pentru înlăturarea efectelor acestor calamităţi.

Astfel, 10 camioane cu apă, alimente neperisabile ambalate, îmbrăcăminte, lenjerie, materiale de construcţii şi mobilier, colectate de la personalul unităţilor militare din Forţele Terestre, vor ajunge astăzi la Dorohoi, judeţul Botoşani, la persoanele sinistrate din această localitate. De asemenea, circa patru tone de alimente neperisabile, apă, haine şi pături, donate de angajaţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, ai Institutului de Medicină Aeronautică şi Spaţială şi ai Centrului de Boli Cardiovasculare, au fost distribuite persoanelor sinistrate din localitatea Dorohoi.

Miercuri, militari din Divizia 1 Infanterie “Dacica” au transportat două camioane cu îmbrăcăminte, echipament sportiv şi rechizite pentru 100 de copii din comuna Doljeşti, judeţul Neamţ.

În prezent, 51 de militari îşi continuă misiunile în localităţile Dorneşti, judeţul Suceava, şi Dorohoi, judeţul Botoşani. Astfel, la Dorneşti, se asigură mentenanţa podului de pontoane, iar la Dorohoi, militarii acţionează pentru evacuarea bunurilor materiale ale populaţiei sinistrate, decolmatarea locuinţelor şi demolarea celor grav afectate de inundaţii.

Din 22 iunie şi până în prezent, Ministerul Apărării Naţionale a participat, în 13 judeţe ale ţării, la 136 de intervenţii, cu peste 2800 de militari şi cu 330 de mijloace tehnice. 

               Forţele şi mijloacele M.Ap.N. sunt pregătite, în continuare, să acţioneze pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii