Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari cu privire la desfiintarea Centrului de sanatate din subordinea Ministerului Apararii Nationale, de la Vata de Jos

ro

13 May, 2010 21:38 1269 Marime text

INFORMAŢIE DE PRESĂ

Cu privire la desfiinţarea Centrului de sănătate din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, de la Vaţa de Jos, facem următoarele precizări:

Încă de la preluarea mandatului, în decembrie 2009, în condiţiile gestionării unui buget de avarie, de 1.31% din PIB, comparativ cu nivelul de 2.38% asumat de România pentru apărare, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a dispus o analiză riguroasă la nivelul tuturor structurilor MApN, pentru identificarea domeniilor în care alocarea resurselor bugetare trebuie prioritizată în funcţie de necesităţile majore ale Armatei, precum şi pentru asigurarea îndeplinirii angajamentelor internaţionale ale României în teatrele de operaţii.

Centrul de sănătate de la Vaţa de Jos nu dispunea de spaţii de cazare şi tratament proprii, activitatea Centrului desfăşurându-se în imobile care nu erau proprietatea M.Ap.N, ci aparţin S.C. Romtelecom S.A., pe baza unui contract de comodat.  Pentru aceste imobile, MApN plătea o chirie de aproximativ 300.000 de euro pe an, pe care ministerul  nu îşi permite să o plătească în actualele condiţii bugetare, iar Centrul de sănătate nu a reuşit să asigure aceasta sumă din venituri proprii. Având în vedere această situaţie, s-a decis încetarea activităţii unităţii, Executivul aprobând, în data de 28 aprilie 2010, HG nr. 431 privind desfiinţarea Centrului de sanatate din subordinea Ministerului Apararii Nationale.

În acelaşi timp, ministrul Gabriel Oprea a ordonat măsurile necesare pentru ca refacerea şi recuperarea capacităţii de luptă a personalului Ministerului Apărării Naţionale să fie asigurate în Sanatoriul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală „Dr. Dimitrie Cantemir” din Bălţăteşti, judeţul Neamţ şi în celelalte facilităţi de recuperare pe care le deţine M.Ap.N.

 Biroul de presă  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii