Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari MApN

ro

10 Feb, 2010 20:48 1343 Marime text

PRECIZARE

Referitor la „informaţia” legată de presupusele ajutoare trimise de Ministerul Apărării Naţionale în Haiti, apărută pe un site românesc şi preluată ca ştire de unele publicaţii, Biroul de presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Informaţia este în întregime falsă şi a apărut pe un site care publică materiale gen „pamflet”, fără ca acest lucru să fie menţionat explicit, inducându-i în eroare pe cititori cu privire la veridicitatea informaţiilor. Acest fapt încalcă grav deontologia jurnalistică şi poate provoca prejudicii de imagine persoanelor şi instituţiilor la care aceste materiale fac referire.

Ministerul Apărării Naţionale consideră că exploatarea în scop comercial a unor situaţii dramatice, precum cea în care se află poporul haitian, în urma cutremurului din 12 ianuarie a.c., este neavenită şi regretabilă şi respinge categoric orice implicare a numelui instituţiei şi a imaginii Armatei României în astfel de acţiuni.

Comunicarea publică a Ministerului Apărării Naţionale se efectuează exclusiv prin canalele oficiale şi apreciem, în acest sens, profesionalismul jurnaliştilor care verifică acest gen de informaţii apărute pe pseudo-surse, înainte ca acestea să fie transformate în materiale de presă.

Biroul de presă

Biroul de Presă al M.Ap.N.

  Tel./Fax 021/319.60.22

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii